EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


اعتراض فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران به اخراج رئیس انجمن روزنامه‌نگاران هنگ‌کنگ
جمعه ۱۰ مرداد ۱۴۰۴

روزنامه وال‌استریت ژورنال اعلام کرده که در پرونده اخراج سلینا چِنگ، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران هنگ‌کنگ (HKJA)، خود را بی‌گناه می‌داند و در دادگاه دسامبر ۲۰۲۵ از خود دفاع خواهد کرد. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) این اقدام را «تلاشی آشکار برای شانه خالی‌کردن از مسئولیت قانونی» دانسته و خواستار احترام رسانه‌های داخلی و بین‌المللی به آزادی تشکل‌یابی در هنگ‌کنگ شده است.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در واکنش به این پرونده گفت: «ادعای بی‌گناهی وال‌استریت ژورنال در اخراج غیرقانونی رئیس انجمن صنفی، بی‌شرمانه است. رسانه‌ها باید به حقوق کارگران احترام بگذارند و زمینه فعالیت آزادانه روزنامه‌نگاران را بدون ترس از تلافی‌جویی فراهم کنند.»

سلینا چنگ، خبرنگار حوزه انرژی و صنعت خودروی چین در دفتر هنگ‌کنگ وال‌استریت ژورنال، پس از انتخاب به ریاست انجمن روزنامه‌نگاران هنگ‌کنگ در ژوئیه ۲۰۲۴، از سوی این روزنامه و به‌بهانه «تعدیل نیرو» اخراج شد. او در شکایت خود به دادگاه کار، این اخراج را انتقامجویانه و ناقض قانون کار هنگ‌کنگ دانسته است؛ قانونی که اخراج افراد به‌دلیل عضویت یا فعالیت در اتحادیه‌های کارگری را جرم تلقی می‌کند.

انجمن روزنامه‌نگاران هنگ‌کنگ یکی از معدود نهادهای رسانه‌ای مستقل است که پس از تصویب قانون امنیت ملی در سال ۲۰۲۰ همچنان به فعالیت ادامه داده، اما در سال‌های اخیر با فشارهایی نظیر ممیزی مالیاتی گسترده و تهدیدهای سیاسی روبه‌رو بوده است.






کارت

کارت