EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواستار آزادی فوری رانسون چان شد
پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۵

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با ابراز همبستگی با رانسون چان، روزنامه‌نگار باسابقه و رئیس پیشین انجمن روزنامه‌نگاران هنگ‌کنگ، خواستار لغو فوری و بدون قید و شرط تمامی اتهامات علیه او و آزادی بی‌درنگ این روزنامه‌نگار است.

رانسون چان پس از آن‌که درخواست تجدیدنظرش در پرونده‌ای مرتبط با فعالیت حرفه‌ای‌اش رد شد، از ۲۹ مه ۲۰۲۶ دوران محکومیت پنج روزه خود را آغاز کرد. او پیش‌تر به اتهام «ایجاد مانع برای مأمور پلیس» مجرم شناخته شده بود؛ اتهامی که به رویدادی در سال ۲۰۲۲ و در جریان پوشش خبری یک نشست عمومی در هنگ‌کنگ بازمی‌گردد.

آقای چان در سپتامبر ۲۰۲۲ هنگام انجام مأموریت خبرنگاری با دو مأمور پلیس روبه‌رو شد و پس از آن بازداشت شد. او در آن زمان تأکید کرده بود که در چارچوب حقوق قانونی خود عمل کرده و تا زمان ارائه مدارک و مستندات قانونی از سوی مأموران، از همکاری با آنان خودداری کرده است.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران ضمن حمایت کامل از رانسون چان و همکاران رسانه‌ای او در هنگ‌کنگ، نسبت به افزایش فشارها علیه روزنامه‌نگاران در این منطقه ابراز نگرانی می‌کند. این فشارها شامل آزار و اذیت فیزیکی و آنلاین، محدودیت‌های اداری و مالی، جریمه‌ها و سایر اقداماتی است که می‌تواند فعالیت حرفه‌ای رسانه‌ها را با دشواری روبه‌رو کند.

فدراسیون همچنین تأکید دارد که طی سال‌های اخیر موارد متعددی از بازداشت، ارعاب و فشار بر روزنامه‌نگاران و نهادهای رسانه‌ای در هنگ‌کنگ را مستند کرده و همچنان وضعیت آزادی رسانه‌ها در این منطقه را با نگرانی دنبال می‌کند.

 روزنامه‌نگاران در بسیاری از کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه با محدودیت‌ها و فشارهای مشابهی مواجه هستند و حمایت از حق دسترسی آزاد به اطلاعات و امنیت شغلی خبرنگاران همچنان یکی از اولویت‌های اصلی فدراسیون است.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران بار دیگر تأکید می‌دارد که رانسون چان نباید به دلیل انجام وظایف حرفه‌ای خود با مجازات کیفری روبه‌رو شود و خواستار آزادی فوری او و پایان دادن به تمامی پیگردهای قضایی مرتبط با فعالیت روزنامه‌نگاری‌اش است.






کارت

کارت