EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


بازداشت خبرنگاران خارجی در چارچوب سرکوب گسترده رسانه‌ها در ترکیه
جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

در تاریخ ۳۰ مارس، مقامات ترکیه به طور رسمی بازداشت «یوآکیم مدین» روزنامه‌نگار سوئدی را هنگام ورود به این کشور تأیید کردند. بازداشت او اندکی پس از بازداشت و اخراج «مارک لووِن»، خبرنگار بریتانیایی بی‌بی‌سی، در ۲۸ مارس صورت گرفت. فدراسیون‌های بین‌المللی و اروپایی روزنامه‌نگاران (IFJ-EFJ) همراه با اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا (NUJ) و اتحادیه روزنامه‌نگاران سوئد (SJF) از مقامات ترکیه خواستند فوراً یوآکیم مدین و تمامی روزنامه‌نگاران محلی و خارجی بازداشت‌شده را آزاد کنند.

فدراسیون‌های بین‌المللی و اروپایی روزنامه‌نگاران اعلام کردند: «ما بازداشت و اخراج خودسرانه روزنامه‌نگاران خارجی در ترکیه و همچنین هرگونه حمله به خبرنگاران محلی را به شدت محکوم می‌کنیم. دولت ترکیه باید فوراً یوآکیم مدین و تمامی خبرنگاران بازداشت‌شده را آزاد کند.»

در این بیانیه آمده است: «این اقدامات تلاشی آشکار برای ساکت کردن و ارعاب فعالان رسانه‌ای است. آزادی مطبوعات یک حق بنیادین است که باید محترم شمرده شود. هیچ روزنامه‌نگاری نباید به دلیل انجام وظیفه‌اش بازداشت، اخراج یا مورد آزار قرار گیرد».

در تاریخ ۲۷ مارس، یوآکیم مدین، روزنامه‌نگار سوئدی و نویسنده دائمی روزنامه داگنز ، اندکی پس از ورود به استانبول بازداشت شد. مقامات ترکیه در بیانیه‌ای او را به تولید محتوای ضد ترکیه‌ای و داشتن ارتباط با گروه ممنوعه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) متهم کردند. وی با اتهام «عضویت در یک سازمان تروریستی مسلح» و «توهین به رئیس‌جمهور» روبه‌رو شده است. مقامات ترکیه ادعا کردند که بازداشت مدین هیچ ارتباطی با فعالیت‌های روزنامه‌نگاری او ندارد، بلکه مربوط به شرکت او در تظاهراتی در سال ۲۰۲۳ در استکهلم است که در آن عروسکی از رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، به صورت وارونه آویزان شده بود. این اتهامات از سوی کمیته‌های روواژا، برگزارکنندگان آن اعتراض، به شدت رد شده‌اند.

بازداشت مدین موجب اعتراضاتی در استکهلم شد، جایی که معترضان خواستار آزادی فوری او شدند. طبق اعلام اتحادیه روزنامه‌نگاران سوئد، مدین به زندان مارمارا در سیلیوری منتقل شده است.

اولریکا هی‌لرت، رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران سوئد، در این خصوص گفت: «ما خواهان آزادی فوری یوآکیم مدین هستیم. اتهامات علیه او بی‌اساس هستند. او تنها وظیفه‌اش را به‌عنوان یک روزنامه‌نگار انجام داده و درباره مسائل مربوط به ترکیه گزارش تهیه کرده است. روزنامه‌نگاری جرم نیست.»






کارت

کارت