EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


حملات روسیه به کیف به چندین دفتر رسانه‌ای آسیب رساند
جمعه ۸ خرداد ۱۴۰۵

فدراسیون‌های بین‌المللی و اروپایی روزنامه‌نگاران حملات گسترده موشکی و پهپادی روسیه به کی‌یف را که به چندین دفتر رسانه‌ای و خانه شماری از روزنامه‌نگاران آسیب رساند، محکوم کردند.

بر اساس اعلام اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران اوکراین، در جریان حملات شب‌های ۲۳ و ۲۴ مه، دست‌کم شش رسانه و اتاق خبر در پایتخت اوکراین دچار خسارت شدند. این حملات همچنین به ساختمان‌های مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب رساند و به کشته و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان منجر شد.

رسانه‌های آسیب‌دیده از تخریب فضاهای کاری، شکستن پنجره‌ها و آسیب به تجهیزات خود خبر داده‌اند. با این حال، برخی از این رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که فعالیت خبری خود را ادامه می‌دهند.

اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران اوکراین همچنین گزارش داد که خانه تعدادی از روزنامه‌نگاران در میان ساختمان‌های آسیب‌دیده قرار دارد و برخی خانواده‌های فعالان رسانه‌ای نیز از این حملات متأثر شده‌اند.

این اتحادیه اعلام کرده است که در حال مستندسازی خسارت‌های واردشده و اطلاع‌رسانی به نهادهای بین‌المللی، سازمان‌های مدافع حقوق بشر و گروه‌های حامی آزادی رسانه‌ها است. این نهاد خواستار پاسخگویی عاملان حملاتی شده که روزنامه‌نگاران و زیرساخت‌های رسانه‌ای را هدف قرار داده‌اند.

سرگی تومیلنکو، رئیس اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران اوکراین، گفت این حملات بار دیگر زیرساخت‌های غیرنظامی و رسانه‌ای را هدف قرار داده و بر زندگی و فعالیت روزنامه‌نگاران تأثیر گذاشته است. او افزود که این اتحادیه در ارتباط با روزنامه‌نگاران آسیب‌دیده قرار دارد و از آنها حمایت می‌کند.

فدراسیون‌های بین‌المللی و اروپایی روزنامه‌نگاران نیز در بیانیه‌ای مشترک، حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی و رسانه‌ای را محکوم کردند و گفتند آسیب رساندن به اتاق‌های خبر و روزنامه‌نگاران، دسترسی عمومی به اطلاعات و فعالیت رسانه‌های مستقل را با تهدید مواجه می‌کند.

اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران اوکراین همچنین از ایجاد امکانات حمایتی برای روزنامه‌نگاران و رسانه‌های آسیب‌دیده خبر داده است تا آنها بتوانند فعالیت حرفه‌ای خود را ادامه دهند.

در تازه‌ترین گزارش منتشرشده، این اتحادیه اعلام کرد دفتر منطقه‌ای آن در مرکز کی‌یف نیز بر اثر موج انفجار ناشی از حملات آسیب دیده و شیشه‌های ساختمان شکسته است؛ رخدادی که به گفته این نهاد نشان می‌دهد حملات روسیه همچنان بر زیرساخت‌های مرتبط با رسانه‌ها و دسترسی به اطلاعات تأثیر می‌گذارد.






کارت

کارت