فدراسیون بین المللی روزنامهنگاران در راستای فعالیتهای خود قصد دارد به صورت هفتگی لیست به روز رسانی شده از روزنامهنگاران زندانی در ایران را منتشر میکند.
شش روزنامهنگاری که هم اکنون در ایران زندانی هستند عبارتند از:
۱- کامیار فکور، خبرنگار حوزه کارگری خبرآنلاین، تاریخ بازداشت ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ وی با پایان یافتن محکومیت ۸ ماهه، دوران حبس تعلیقی ۲ ساله خود را در زندان اوین سپری میکند.
۲- ویدا ربانی، روزنامهنگار مستقل دوم مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و دوران محکومیت خود را در زندان اوین میگذراند.
۳- روحاله نخعی، روزنامهنگار سابق شرق و هممیهن از روز سهشنبه اول اسفندماه برای تحمل دوران محکومیت دوساله خود به زندان اوین رفت.
۴- فردین مصطفایی روزنامهنگار محلی شهر سقز و مدیر کانال تلگرامی رووداو روز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه بازداشت شد.
۵- سعیده شفیعی، روزنامهنگار حوزه اقتصاد برای تحمل دوران محکومیت ۳ سال و هفت ماه حبس خود از ۱۶ شهریورماه به زندان اوین منتقل شد.
۶- سجاد صادقی، مجری رادیو ایران که به دلیل فعالیتهای رسانهای خود ممنوعالکار شده بود روز سهشنبه ۲۷ شهریورماه بازداشت شد.
همچنین حکم محکومیت به زندان کیوان صمیمی، روزنامهنگاری که در جریان اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شده بود در دادگاه تجدید نظر تایید شد.
نسیم سلطانبیگی، روزنامهنگاری که از آبانماه دوران محکومیت سه ساله خود را در زندان اوین سپری میکرد، ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ با مرخصی درمانی از زندان آزاد شد.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در بیانیههایی که پیش از این منتشر کرده، سرکوب رسانهای در ایران را محکوم کرده است.
دومنیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در بیانیههایی که پیش از این منتشر کرده، سرکوب رسانهای در ایران را محکوم کرده است.
دومنیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران گفت: «حبس روزنامهنگاران علامت هشدار دهندهای در سطح بینالمللی است. ما بار دیگر اتهامات بیاساس علیه همکاران خود را محکوم میکنیم و از مقامات ایران میخواهیم که از همه اتهامات علیه آنها صرف نظر کنند. روزنامهنگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانهای زندانی را آزاد کند.»
توضیح در مورد شناخت افراد به عنوان روزنامهنگار در این لیستها:
بر اساس تعاریف نهادهای صنفی و کارگری در ایران و همچنین قواعد فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، ما تنها افرادی را که دستکم در سه سال گذشته در یک رسانه مشغول به فعالیت باشند و یا در این حرفه دارای سابقه بسیار طولانی بوده و نامدار باشند را به عنوان روزنامهنگار پوشش میدهیم و همکاران رسانهای که مدیر مسوول یا مدیر کانالهای خبری هستند را با عنوان فعال رسانهای معرفی میکنیم. البته این تنها آمار منتشر شده از منابع رسمی است و احتمال وجود افراد بیشتر در زندان به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران در مورد روزنامهنگاران وجود دارد