EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


محکومیت گسترده حمله لفظی یک سیاستمدار پاکستانی به روزنامه‌نگاران زن
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

در هشتم سپتامبر، علی امین گنداپور، سیاستمدار حزب تحریک انصاف پاکستان که به عنوان وزیر ارشد در استان خیبر منصوب شده، در یک تجمع سیاسی در اسلام‌آباد، حمله‌ای لفظی و بی‌مقدمه به روزنامه‌نگاران زن انجام داد که به طور گسترده محکوم شد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) و اتحادیه فدرال روزنامه‌نگاران پاکستان (PFUJ) اعلام کردند که سخنان نفرت‌انگیز علیه روزنامه‌نگاران به قصد برانگیختن خشونت، باید به شدت محکوم و مورد توجه قرار گیرند.

گنداپور روزنامه‌نگارانی را که به ادعای او از حزب متبوعش حمایت نمی‌کردند، به خیانت متهم کرد و آن‌ها را «فروش‌رفته» خواند. این سیاستمدار همچنین یک مجری زن سیاسی حمله کرد و او را به عنوان فردی تراجنسیتی، فاسد و خبرنگاری برای دولت که تنها با دریافت پول فعالیت می‌کند، معرفی کرد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اعلام کرد که کارکنان رسانه‌ها باید بتوانند بدون ترس و تهدید فعالیت کنند و کسانی که چنین تهدیداتی را ایجاد می‌کنند باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

فدرسایون افزود: «مسئله اساسی در خطر، دموکراسی و نقش رسانه در اطلاع‌رسانی به نفع عموم است. روزنامه‌نگاران باید در محکومیت چنین حملات سیاسی هدفمند، بی‌پروا و زننده‌ای که با هدف تحریک خشونت علیه خبرنگاران صورت می‌گیرد، قاطعانه بایستند. اما به همان اندازه، روزنامه‌نگاران پاکستانی باید در تعهد خود به روزنامه‌نگاری واقعاً مستقل و رعایت اصول اخلاقی متحد باشند و تسلیم فشارها، تهدیدات یا تأثیرات قدرت‌های بزرگ نشوند.»

نهادهای روزنامه‌نگاری پاکستان، از جمله اتحادیه فدرال روزنامه‌نگاران پاکستان (PFUJ)، باشگاه مطبوعاتی ملی (NPC)، باشگاه مطبوعاتی کراچی (KPC) و اتحادیه روزنامه‌نگاران راولپندی-اسلام‌آباد (RIUJ) و انجمن سردبیران رسانه‌های الکترونیکی (AEMEND) به شدت استفاده از این کلمات زشت و رکیک علیه جامعه روزنامه‌نگاری را محکوم کردند.

روز نهم سپتامبر پس از اعتصاب روزنامه‌نگاران، رئیس این حزب مجبور به عذرخواهی شد و اعلام کرد که گنداپور از خط‌های قرمز عبور کرده است. این نخستین بار نیست که حزب تحریک انصاف پاکستان، به دلیل حمله به خبرنگاران و رسانه‌ها مورد انتقاد قرار گرفته است.

با این حال سیاسی‌سازی روزافزون مالکیت و فعالیت‌های رسانه‌ای در پاکستان، همچنان یک نگرانی بزرگ فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران نسبت به استقلال رسانه‌ها و دموکراسی در پاکستان است.






کارت

کارت