EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


تعلیق مجوز ۱۴ رسانه  افغانستان توسط طالبان
چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

همزمان با سومین سالگرد تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگوست، رسانه‌های کشور همچنان با چالش‌های جدی مواجه هستند. اداره تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان (ATRA) مجوز  دستکم ۱۴ رسانه در ولایت ننگرهار را به دلیل عدم پرداخت هزینه‌های مجوز تعلیق کرده است. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) این اقدام را محکوم کرد و خواستار بازگرداندن مجوزهای این رسانه‌ها شد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران  در این خصوص اعلام کرد: «ما تلاش‌های مستمر طالبان برای سرکوب آزادی رسانه‌ها را محکوم می‌کنیم و خواستار بازگرداندن مجوزهای ۱۴ رسانه در ننگرهار هستیم. تلاش برای تعطیلی رسانه‌ها به بهانه عدم پرداخت هزینه‌های مجوز نگران‌کننده است و فدراسیون در حال بررسی است که چرا طالبان همچنان از سیستمی استفاده می‌کند که قبل از به قدرت رسیدن آن وجود داشته است.»

در ۲۲ جولای، اداره تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان (ATRA) حداقل مجوز ۱۴ رسانه را در ننگرهار شرقی تعلیق کرد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طالبان به این رسانه‌ها اطلاع داد که مجوزهایشان به دلیل عدم پرداخت مالیات به طور موقت باطل شده است.

این ۱۴ سازمان رسانه‌ای که مجوز آنها تعلیق شده شامل سه ایستگاه تلویزیون و رادیو، رادیو و تلویزیون همیشه بهار، شرق و ارزش، و همچنین ۱۱ شبکه رادیویی از جمله نان، رادیو صفا، مینا، رادیو دوست، مزال، منار، مرام، حقیقت، هود، سپین‌غر و الفت هستند.

گزارش شده که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طالبان به این ۱۴ رسانه هشدار داده که تا زمانی که بدهی‌های سالانه خود را تسویه نکنند، اجازه فعالیت نخواهند داشت. این بدهی‌ها به مبلغ ۱۰۸,۰۰۰ افغانی (تقریباً ۱۵۰۰ دلار آمریکا) در سال برآورد شده است. با این حال، اتحادیه مستقل روزنامه‌نگاران افغان (AIJU)، با مسئولان رسانه‌های تعلیق‌شده ملاقات کرده و همچنان با این رسانه‌ها و وزارت طالبان در تماس هستند تا راه‌حلی پیدا کنند. بسیاری از بدهی‌های مورد نظر ظاهراً مربوط به دوران قبل از حکومت طالبان از سال ۲۰۲۱ است که پرداخت‌ها در آن زمان از یک تا ده سال به تعویق افتاده بود.

از زمان تسلط طالبان، سه سازمان برجسته رسانه‌ای در ننگرهار، شبکه تلویزیونی انعکاس، رادیو نرگس و رادیو اصلاح، به حالت تعلیق درآمده‌اند. بحران اقتصادی همچنان رسانه‌های افغان را نابود می‌کند و اکثر رسانه‌ها با سرکوب دولتی و چالش‌های مالی روبرو هستند.






کارت

کارت