EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده اتوبوس خبرنگاران محیط زیست
چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲

یک هفته بعد از استعفای پرتوبرهانپور و علی مجتهدزاده وکلای پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران که به دلیل بعد مسافت صورت گرفت، ‌دادگاه رسیدگی به این پرونده برگزار شد.

بر اساس گزارش‌ها روز پنجشنبه ۲۶ مردادماه دادگاه رسیدگی به پرونده اتوبوس خبرنگاران که منجر به جان باختن دو خبرنگار خبرگزاری‌های ایرنا و ایسنا (مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی) شد، در شعبه ۱۱۸ دادگاه کیفری دو ارومیه با حضور پدر ریحانه یاسینی، سه نفر از خبرنگاران بازمانده از سانحه واژگونی اتوبوس،  راننده، مدیرکل وقت حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی و رئیس وقت اداره محیط زیست ارومیه که متهم شناخته شده‌اند، برگزار شد.

سبحان نجفقلیان، وکیل خانواده ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی، در این خصوص گفت: «جلسه دادرسی عادلانه بود. همه شکات و متهمان فرصت کافی برای دفاع داشتند. قاضی هم سوالات خوبی پرسید و معتقدم که اگر این جلسات و تحقیقات ادامه یابد، همه مواردی که مدنظر شکات است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت».

همچنین محمد داسمه وکیل خبرنگاران بازمانده نیز در گفتگویی با روزنامه شرق درخصوص روند برگزاری دادگاه و آخرین وضعیت پرونده گفت: «تاکنون کیفرخواست دو نفر از مدیران سازمان محیط زیست صادر شده و به‌عنوان متهم در این پرونده شناخته شده‌اند و مجرمیت آنان در دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه محرز شده است.  معتقدم که برخی از مسوولان ستاد احیای دریاچه ارومیه در وقوع این جنایت مسوولیت کیفری و جزایی دارند».

ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی دو خبرنگار خبرگزاری‌های ایرنا و ایسنا بودند که با شمار دیگری از خبرنگاران  دوم تیر ماه ۱۴۰۰ به دعوت ستاد احیای دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده و پس از بازدید از دریاچه و تونل کانی سیب در هنگام بازگشت از یک جاده فرعی و غیر معمول، در اثر واژگونی اتوبوس جان‌باختند و ۲۱ خبرنگار دیگر نیز در این سانحه مصدوم شدند.

مرگ این دو خبرنگار واکنش‌های زیادی را از سوی اصحاب رسانه به دنبال داشت و بسیاری از خبرنگاران مصدوم شده ضمن انتقاد شدید از مسوولان خواستار پیگیری علت حادثه از سوی مراجع قضایی شدند.

در همان زمان آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، ضمن ابراز همدردی با خانواده و همکاران ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی در ارتباط با این حادثه گفت: «متاسفانه دو روزنامه‌نگار بالاترین هزینه را برای انجام کار خود پرداخته‌اند و ما به دلیل از دست دادن آن‌ها بسیار شوکه شده‌ایم.»

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران همچنین در ادامه از مقامات ایران خواست تا تحقیقات کاملی را در مورد واژگونی این اتوبوس و مرگ این دو خبرنگار انجام دهند.

 






کارت

کارت