محدودیتهای دولت قطر برای خبرنگارانی که جامجهانی را پوشش میدهند، آزادی رسانهها را تضعیف میکند. از جمله این محدودیتها میتوان به محدود کردن مکانهایی که رسانههای بینالمللی میتوانند فیلمبرداری کنند، اشاره کرد.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران(IFJ) از دولت قطر خواست که این شرایط توهین آمیز را کنار بگذارد، به آزادی رسانهها احترام بگذارد و به خبرنگاران اجازه دهد بدون مداخله کار کنند.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در این رابطه گفت: «مقامات قطری از زمانی که به این کشور حق میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ داده شد، از ارائه تصویری گسترده از آنچه در حال وقوع است، جلوگیری میکنند.»
آقای بلانگر افزود: «گزارشگری مستقل کلید شفافیت در مورد چنین رویداد جهانی است. ما از دولت قطر میخواهیم که این شرایط و ضوابط نادرست را لغو کنند.»
به گزارش گاردین، پخشکنندههای بینالمللی جامجهانی اجازه ضبط تصویر از ساختمانهای دولتی، دانشگاهها، اماکن مذهبی، بیمارستانها و همچنین املاک مسکونی و مشاغل خصوصی را نخواهند داشت. این شرایط جزو فهرستی از شرایطی است که رسانههای بین المللی هنگام درخواست مجوز فیلمبرداری و عکاسی برای پخش جام جهانی فوتبال باید از آن پیروی کنند.
با اعمال این قوانین، رسانهها قادر به بررسی موضوعاتی مانند نقض حقوق کارگران مهاجر در قطر، نخواهند بود.
پیشتر در نوامبر ۲۰۲۱، مقامات قطری دو روزنامهنگار نروژی را که در حال بررسی شرایط بد کاری کارگران مهاجر در آمادهسازی برای جامجهانی بودند، دستگیر کردند.