EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران موج جدید فشار بر روزنامه‌نگاران ایرانی را محکوم می‌کند
یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران موج جدید فشارها بر روزنامه‌نگاران ایرانی را که از ۲۵ ژانویه امسال آغاز شده و نهادهای امنیتی، ژیلا بنی‌یعقوب، پژمان موسوی، امید فراغت، مریم شکرانی و عالیه مطلب‌زاده، از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای را احضار کرده‌اند، محکوم می‌کند.
فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) با محکوم کردن سرکوب مستمر آزادی رسانه‌ها توسط حکومت ایران، خواستار پایان فوری آزار و ارعاب و پیگرد قضایی روزنامه‌نگاران می‌شود.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، با ابراز همبستگی کامل با روزنامه‌نگاران احضار شده ایرانی، گفت: «ما از حکومت ایران می‌خواهیم که به آزادی رسانه‌ها و تعهدات بین‌المللی خود در زمینه حقوق بشر، از جمله حق آزادی بیان و مصونیت از بازداشت خودسرانه، احترام بگذارد.»
آقای بلانگر همچنین خواستار «شفافیت درباره اتهامات احتمالی علیه این روزنامه‌نگاران و بازگرداندن تجهیزات مصادره شده آنان» شد و افزود: «ما سرکوب فزاینده روزنامه‌نگاری مستقل و آزادی بیان در ایران را محکوم می‌کنیم.»
حکومت ایران سرکوب روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها را تشدید کرده و تنها در دو هفته گذشته حدود هفت روزنامه‌نگار را احضار و بازجویی کرده است. مقام‌های قضایی از اعلام اتهامات برخی روزنامه‌نگاران خودداری می‌کنند، که این مسئله نگرانی‌ها را درباره بازداشت‌های خودسرانه و ایجاد فضای ارعاب افزایش داده است.
براساس گزارش‌ها در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵، نیروهای امنیتی به منازل ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار کانون زنان ایران، و پژمان موسوی، سردبیر مجله تجربه و مجله مروارید، یورش بردند.
به گفته ژیلا بنی‌یعقوب، «بیش از ۱۰ تا ۱۲ مأمور امنیتی» به منزل آنها یورش بردند، با ارائه برگه‌ای قضایی بدون آنکه اتهامی در آن ذکر شده باشد، خانه را تفتیش کردند و لپ‌تاپ و تلفن‌های آنها را مصادره کردند.
خانم بنی‌یعقوب ضمن اعتراض به رفتار ماموران گفت: «باید در شعبه بازپرسی اوین حاضر شوم. شاید بعداً به من بگویند که اتهامم چیست.» او پیش‌تر به یک سال زندان و ۳۰ سال ممنوعیت از فعالیت روزنامه‌نگاری محکوم شده بود.
در همان روز، گزارش شد که مأموران قضایی به خانه پژمان موسوی در تهران یورش برده و پس از تفتیش محل، تلفن همراه او را ضبط کرده‌اند.
همچنین امید فراغت، روزنامه‌نگار مستقل سیاسی، دستور احضار دریافت کرده و باید ظرف پنج روز در شعبه چهارم دادسرای اوین حاضر شود.
دلیل این احضارها و یورش‌ها هنوز مشخص نشده است.
در روزهای اخیر، مریم شکرانی، روزنامه‌نگار اقتصادی روزنامه شرق، نیز برای ادای توضیحات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است. همچنین در ۲ فوریه، عالیه مطلب‌زاده، روزنامه‌نگار و عکاس مستقل، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که او نیز احضار شده و همراه وکیلش به شعبه چهارم دادسرای اوین رفته، اما مأموران امنیتی به دلیل آنکه حجاب و پوشش او را نامناسب تشخیص داده‌اند، از ورودش جلوگیری کرده و با او رفتار خشنی داشته‌اند.
این اقدامات نشان‌دهنده موج جدیدی از فشار بر روزنامه‌نگاران توسط مقامات ایرانی است که در راستای سرکوب گسترده‌تر روزنامه‌نگاری مستقل و فعالیت‌های مدنی در ایران قرار دارد.






کارت

کارت