به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان (۲۵ نوامبر)، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) و شورای جنسیتی این سازمان نگرانی عمیق خود را نسبت به افزایش مداوم خشونت علیه خبرنگاران زن ابراز کردند. این فدراسیون از دولتهای جهان میخواهد که به سرعت ابزارهای بینالمللی موجود برای ممنوعیت خشونت جنسیتی را اجرا کنند.
دومینیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در این خصوص گفت: «این ابزارها چارچوب قانونی محکمی برای حفاظت از حقوق خبرنگاران زن فراهم میکنند، از جمله حق آزادی بیان و حق کار بدون خشونت، حتی در مناطق درگیری. دولتهای جهان باید به سرعت در کنار کنوانسیون پیشنهادی ما درباره ایمنی و استقلال خبرنگاران این ابزارها را به کار گیرند».
با نزدیک شدن به سیامین سالگرد بیانیه پکن و برنامه عمل آن در سال ۲۰۲۵، خبرنگاران زن همچنان با آزار و اذیت، تهدیدات و حملات جسمی نامتناسب مواجه هستند. پلتفرمهای آنلاین به محیطهایی برای ترویج نفرتپراکنی و سوءاستفاده تبدیل شدهاند، به ویژه خبرنگاران زن مستقل که هدف کارزارهای سازمانیافته سخنان نفرتآمیز، افشاگری اطلاعات شخصی (doxing) و ترولینگ قرار میگیرند.
در یکی از نمونههای اخیر، رعنا ایوب، خبرنگار تحقیقی در هند بیش از ۲۰۰ تهدید به تجاوز و قتل دریافت کرد. در دنیای واقعی نیز زنان با آزار جنسی، حمله و حتی قتل در جریان کار خود به ویژه در مناطق جنگی مواجهاند.
بر اساس آمارهای فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، از ۱۲۸ خبرنگاری که در سال ۲۰۲۳ کشته شدند، ۱۴ نفر زن بودند که در حین انجام وظیفه جان خود را از دست دادند.
فدراسیون با اشاره به ابزارهای بینالمللی موجود برای ممنوعیت خشونت علیه زنان و خبرنگاران، از دولتها و سازمانهای بینالمللی میخواهد که اقدامات ملموس برای حل این مشکل انجام دهند؛ مشکلی که به طور جدی بر وضعیت خبرنگاران زن، آزادی بیان و حق عمومی برای آگاهی تأثیر میگذارد.