EnglishFrançaisEspañolعربیفارسی


روز جهانی دستمزد برابر؛ شکاف جنسیتی در دستمزد روزنامه‌نگاران باید فوراً برطرف شود 
پنجشنبه ۵ مهر ۱۴۰۳

با اینکه شکاف جنسیتی در دستمزد در سطح جهانی به ۲۰٪ نزدیک می‌شود، زنان در عرصه روزنامه‌نگاری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و به طور مداوم کمتر از همکاران مرد خود دستمزد دریافت می‌کنند. به مناسبت روز جهانی دستمزد برابر در ۱۸ سپتامبر، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) و مؤسسه تنوع رسانه‌ای از دولت‌ها خواستند تا قوانین لازم برای بستن شکاف جنسیتی در دستمزد روزنامه‌نگاران را تصویب کنند و از صنعت رسانه خواستند تا سیاست‌های مشخصی را برای از بین بردن تبعیض دستمزدی به اجرا بگذارند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مبارزه برای برابری دستمزدی جنسیتی در روزنامه‌نگاری، به‌طور کلی مبارزه برای عدالت، شفافیت و کرامت در این صنعت و جامعه است.»

در زمانی که روزنامه‌نگاری نقش حیاتی در حمایت از دموکراسی، ترویج برابری و دفاع از حق دانستن مردم دارد، زنان روزنامه‌نگار در سراسر جهان با یک واقعیت نگران‌کننده روبرو هستند؛ آنها با وجودی که بخش بزرگی از نیروی کار روزنامه‌نگاری را تشکیل می‌دهند، به طور مداوم کمتر از مردان همکار خود دستمزد دریافت می‌کنند. این نابرابری نه تنها حقوق زنان در محیط کار را تضعیف می‌کند، بلکه اعتبار و استانداردهای اخلاقی این حرفه را نیز به خطر می‌اندازد.

مطالعات متعدد، از جمله گزارش‌های نهادهای ناظر صنعت، سازمان‌های کارگری و مؤسسات دانشگاهی نشان می‌دهند که شکاف جنسیتی در دستمزد در روزنامه‌نگاری در تمام قاره‌ها، سازمان‌های رسانه‌ای و حوزه‌های کاری وجود دارد.

طبق گزارش جهانی ۲۰۲۳ سازمان بین‌المللی کار (ILO)، شکاف جهانی در حدود ۲۰٪ تخمین زده شده است. این بدان معناست که زنان به طور میانگین ۸۰٪ از درآمد مردان را کسب می‌کنند. با این روند فعلی، تا سال ۲۰۸۶ میلادی به برابری دستمزدی در سطح جهان دست نخواهیم یافت.

در عرصه روزنامه‌نگاری، یکی از دلایل این نابرابری، حضور ضعیف زنان در پست‌های ارشد و پردرآمد است. نظرسنجی موسسه رویترز در سال ۲۰۲۴ نشان داد که درصد زنان در بالاترین موقعیت‌های سردبیری به‌طور چشمگیری از بازاری به بازار دیگر متفاوت است، از صفر در صد در ژاپن تا درصد۴۳ در ایالات متحده.






کارت

کارت